“Ik zit momenteel niet zo goed in mijn vel. Ik draag een zware laatst op mijn schouders. Ik dat wou ik eens wat meer kon ontspannen. Ik weet met mijn boosheid
Fobie therapie helpt je om met je angsten om te gaan. Door de angsten er te laten zijn, en daar eerst ontspanning in te krijgen, ga ik samen met je op zoek naar de oorzaak van de angst/fobie.
Voorbeeld; iemand was ineens erg bang om te rijden op een autobaan. Door met haar verleden aan de slag te gaan was het weg en nu rijdt ze zonder problemen weer overal naar toe. Een klein voorbeeld zoals het gebeurt zonder dat je er erg in hebt is het weg, of iemand durft ineens de lift in!!!
Met respect en aandacht word je begeleid bij het ervaren van emoties, spanningen, verkrampingen, pijn door middel van blokkades. Door deze te beleven kun je lastige zaken om zetten in het ervaren van je eigen energie, (daad) kracht, gevoelens en waarheid.
Het is een uitnodiging om zorg voor jezelf te hebben.
Het lichaam als invalshoek
Binnen de Lichaamsgerichte Psychotherapie gaat men er ook vanuit dat het lichaam al onze ervaringen – bewust en onbewust – met zich meedraagt. Bijvoorbeeld komt dit tot uitdrukking in onze manier van ademhalen, lichaamsbouw en spierspanning.
Dit fenomeen is te beschouwen als de organische vorm van optimale aanpassing aan de omgeving. Ontwikkeld vooral in de periode waar we dit soort indrukken opdeden. Deze aanpassing heeft ons zonder meer gediend. Het heeft echter ook geleid tot onbewuste gewoonten die ons met betrekking tot hedendaagse gebeurtenissen kunnen beperken.
Bij deze manier van werken aan jezelf staat de relatie tussen lichaam en de daarin levende gevoelens, gedachten en impulsen centraal. Vandaar dat er veel aandacht wordt geschonken aan dat wat het lichaam onthult. Daarbij is de therapeut geen behandelaar maar veel meer een gids die uitnodigt, aanwijzingen geeft en je ondersteunt bij je zelfonderzoek en de ontdekkingen die je doet.